Var inte en torris i vinter!

Kontra "fukttjuvarna"!

Huden stramar, känns livlöst och glåmig, läpparna fnasiga och händerna torra och ser äldre ut. Förklaringen heter torrluft. Men det finns hjälp att få..

Höst och vinter är luftfuktigheten lägre än på sommarhalvåret. Kallt ute och varmt inne gör att huden hänger inte riktigt med i svängningarna. Ju hörge temperaturskillnaden är desto jobbigare för huden. I kontursmiljö kan effekten bli ännu större på grund av datorer, textilier och papper som fungerar som "fukttjuvar". Som tur är kan man höja hudens fuktnivå igen genom att tillföra fuktfaktorer och kan även tillföra ämnen som bromsar upp avdunstningen.

FUKTGIVARNA - ämnen som binder fukt till huden.
Dessa ökar hudens fuktnivå. Helst ska de stå längt upp på innehållsförtekningen - ju hörge upp desto mer av den i produkten.

 1. Växtglycerin -Glycerol, glycerin
 2. Glykoler-tillhör de vanligaste fukfaktorerna: Butylen, propylen, pentylen, caprylyl
 3. Natural Moisturizing Factors-binder fukt/bevarar fukt och nästan aldrig framkallar allergiska reaktioner:
  -Aminosyror - serin, histidin, glycin
  -Lactid acid - mjölksyra (exfolierande, hudförbättrande)
  -Urea - karbamid (antiseptisk och antioxidant)
 4. Sockerarter -kan hämtas från naturen eller framställas med växtteknologi: monosackarider, disackarider, polysackarider, glucose, sucrose, lactose.
 5. Hyaluronsyra -Hyaluronic acid. de mest aktiva fuktfaktorerna, binder vatten upp till flera 100xsin egenmolekylvikt. Finns det naturligt i läderhuden. Återfuktar endast överhuden eftersom molekylerna är för stora för att penetrera ner i huden.
 6. Natriumhyaluronat - Sodium Hyaloranate=pH-balanserat salt av hyaluronsyra, dessa är mindre molekyler som kan ta sig ned i huden för djupverkande fukt. När det binder vatten, sväller det upp och ger en plumpande effekt som fyller i rynkor inifrån.
 7. Sorbitol -Naturlig fuktfaktor som urvinns ur ask, alger och plommon.
​SALONGBEHANDLING - genväg till babyhuden
Investera i en salongsbehandling med närande och fuktgivande produkter som gör din hud slätare, fastare och lenare. Rena kicken för en torris.
Etiketter: torr hud hyaluronsyra

Kommentera gärna: