Brud & Bröllop 

Traditionellt sätt är det bruden som står i centrum för uppmärksamheten på bröllopsdagen. Men att vilja vara perfekt  från topp till tå är inte längre bara för bruden. Både hud, hår och naglar går att göra perfekta, utan att brudgummen förlorar sin maskulinitet...  Bröllop innebär en hel del planering; här har vi samlat ihop en liten checlista om det vi kan hjälpa dig inför Din Stora Dag.

Huden

Det lönar sig att börja i tid för att få huden att se så bra ut som möjligt på bröllopsdagen. Ca.sex månader innan böllopet rekommenderat att boka en djuprengörande behandling med portömning. Då kan du få goda råd om vad som passar bäst för just din hud och vid eventuellt hudpoblem hinner du starta behandlingsprogram. Ca.en vecka innan bröllopet mår huden bäst av att få ny energi och massor av lyster i en uppfräschande ansiktskur, t.ex Askunge Vital-behandling.
Det viktigaste är att rengöra och återfukta huden noga morgon och kväll med produkter som är rätt för din hud och att lägga lite extra omsorg för den tunna huden kring ögonen som har behov av extra omvårdnad, näring och mycket fukt. Med en ögonkräm jobbar du mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Generande hårväxt

Vill du ha mjuka, släta och hårfria ben, bikinilinje och armhålor i flera veckor! Vaxa oönskade hår i flera omgångar med ca 3-4 veckors intervaller för att komma in i rätt hårväxtcykel och uppnå längre hårfria dagar. För visst är det skönare att kunna fokusera på din Bröllopsresa, utan besvärande rodnader orsakat av rakhyvlar! Kom också ihåg att även brudgummen ska ha full kontroll på både ögonbryn och näshår.

Fötterna

Välskötta fötter och tånaglar ger en känsla av välmående som är guld värt. Börja i god tid och låt det bli en vana att varsamt fila bort förhårdnader, klippa naglarna och vårda nagelbanden en gång i månaden. Detta kan du så klart göra själv men några dagar innan bröllopet kan det vara bra att unna sig en riktig pedikyr på salong. Här får du även en härlig fotmassage, vilket verkligen kan ge dig en stunds avslappning under en annars hektisk period.

Händer och naglar

Att förebygga är en viktig del av hand och nagelvård. Smörj noga och ofta händerna med handkräm även på naglarna. Kan du även smörja in en droppe nagelolja på fingertopparna varje dag. Då hålls nagelbanden mjuka och fina. När det närmar sig den stora dagen kan ni gott unna er vårdande manikyr för er båda. Den verkar vårdande på både händer och naglar. Även en handskrubb rekommenderas, då avlägsnas effektivt döda hudceller och huden blir len och mjuk. Att få trä ringen på en vacker hand med välvårdade naglar förhöjer helhetsintrycket, för att inte tala om vad fina naglar gör för era bröllopsfoton.
Vårdande manikyr för er båda, med avslutande lackning till ”fransk manikyr” (vitt i toppen och rosafärgat nagellack över) för henne, ser rent och klassiskt ut, men givetvis får du ett färgat lack om du föredrar det.

Makeup

 Det allra första steget är en välpreparerad hy, och en lättare enzympeeling utan korn och fuktkräm samma dag skapar en bra och slät bas. För ett hållbart underlag finns det individanpassad primer och foundations som håller länge. Det rekommenderas concealer under ögonen och kinder. Låter färgen i ansiktet komma från just kinder och läppar och håller ögonmakeupen neutral. Som många makeupartister gillar vi neutrala gråbeige, gråbrunbeige nyanser som smickrar de flesta ögon. Vattenfast mascara är förstås självklarhet. 
Färga och forma gärna bryn, men gör det i god tid, några dagar innan bröllopet för en bra balans i ansiktet.
Läpparna är i fokus med allt kyssande och pussande, och vi lägger ett long lasting läppstift i en rosig nyans. Ingen risk då att pussa bort färgen eller att den halkar ned på klänningen. Vi hjälper dig gärna att välja ut att kunna ha med dig det tillhörande glanset i din lilla väska.  Att lägga brudmakeup kräver en stadig hand, gott om tid. Låt proffsen lägga en makeup som sitter hela dagen – och natten.