MICRONEEDLING

Snabb, säker, effektiv och avancerad metod att behandla:

  • Fina linjer, rynkor och markeringar   → ökad kollagen-och elastin täthet
  • Förstorade porer → minskad talgproduktion
  • Acne ärr  → förbättring av textur i kollagenfibrer
  • Hyperpigmentering/solskadad hud  → utjämnande melaninproduktion
  • Slapp/trött hud som saknar lyster  → ökad cellförnyelse, tillväxtfaktorer

250 BSP automatiska micronålpenna penetrerar huden med 12 sterila nålar 250 gånger per sekund, på 0,4 - 2,5 mm djup och skapar 3000 microkanaler/sekund
dvs. bildas ca 3 700 000 mikrokanaler på endast 20 minuter. (Antalet mikrokanaler är direkt avgörande för bra behandlingsresultat)

250 BSP Microneedling är en säker behandling: genomförs med sterila behandlingsprodukter, sterila engångsnålar, sterila masker. De lågmolekylära produkterna som används i behandlingen ger en effektiv absorption av aktiva ingredienser.

Microneedlingens mekanismer:

Penetrationen av sterila engångsnålar inleder:
- cellförnyelseprocess av kollagen och elastin,
- läkningsprocess av ny vävnad och
- bildande av nya kapillerer
- hudcellarna stimuleras till frisläppandet av tillväxtfaktorer. 


Microneedlingen kan bidra till att återställa hudens täthet, förbättra texturen i huden, jämna ut rynkor, fina linjer och markeringar. Det kan minska olika typer av ärr, ojämnpigmentering och vidgade blodkärl samt göra tunn hud lite tjockare.
 

Andra fördelar:

1. Microneedling är revolutionerande
Det gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen utan att skada det skyddande hudlagret. Mindre smärtsamt och inga skador på huden, skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandling. (Jobbar inte onödigt djupt med onödiga blödningar som konvalens!) Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

2. Microneedling är mycket effektivt

I själva verket minst lika effektivt som laser, IPL, ThermaCool och andra ”maskinbaserade” behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden. 
Kliniska studier /mätningar av microneedling-behandlingar har visat på en ökning av kollagen- /elastin tätheten och absorptionen av aktiv-ämnen med ända upp till 1 000% efter endast en behandling. Microneedling-behandlingar är effektivare i att öka tjockleken av huden än IPL, CO2 laser och fraxel.

3. Microneedling är säkert
Behandlingen med 250 BSP Microneedlingpenna är snabb, säker och effektiv! Våra professionella  microneedlingpenna – unik verktyg som är idealisk för icke-kirurgisk och icke-ablativ behandling (förlåtande och hudvänlig) av olika hudåkommor såsom åldrande hud/rynkor, ärrbildning (akne, kirurgiska), och hyperpigmentering m.m.

Hur går det till:

Beroende på hudens kondition, tillstånd och vad du vill behandla,  behövs olika många behandlingar. Generellt rekommenderas en grundkur på 4-6 behandlingar. Det är dock individuellt hur många som just du behöver för att uppnå dina mål och önskemål. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-6 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat microkanaler och aktiverat hudprocesserna. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter 250BSP Microneedling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Vi informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.

Utförs inte behandling:
Om du behandlas med Roaccutan eller var det mindre än 6 månader sedan
Om du är gravid eller ammar
Om du har aktiv herpes
Om du har sår eller dermatit på huden
Om du har akne eller rosacea i den aktiva fasen
Om du har en tendens att få keloider
Om du tar blodförtunnande medicin
Om du är solbänd

Följande områden kan behandlas:
Ansikte 45 min,  Ansikte & hals 50 min,  Ansikte, hals & dekolletage 90 min, Händer 30 min