GENOLED-ljusbehandling

Vad är Microneedling?

Sveriges mest efterfrågade behandling!
Microneedling är en terapeutisk nålbehandling att behandla:

  • Fina linjer, rynkor och markeringar (ökad kollagen-och elastin täthet)
  • Förstorade porer (minskad talgproduktion)
  • Acne ärr (förbättring av textur i kollagenfibrer)
  • Hyperpigmentering/solskadad hud (utjämnande melaninproduktion)
  • Slapp/trött hud som saknar lyster (ökad cellförnyelse, tillväxtfaktorer)

Microneedlingens mekanismer:

Micro Injector Lithium+ är en automatisk micronålpenna och har 12 sterila nålar som pulserar med 170 pulser/ sekund.  Micronålarna från 0,4 mm ända upp till 2,5 mm och skapar ca 1 900 000 mikrokanaler på endast 15 minuter. (Kvaliteten i behandlingsresultatet är direkt kopplat till hur stort antal mikrokanaler utrustningen har kapacitet att leverera under så komprimerad tid som möjlig.)
Den reaktion som uppstår i samband med penetrationen av nålen inleder en cellförnyelseprocess av kollagen /elastin  samt en läkningsprocess som resulterar i ny vävnad och ny kapillerer bildas. Hudcellarna stimuleras till frisläppandet av tillväxtfaktorer.
 

Microneedlingens många fördelar:

1. Microneedling är revolutionerande
Det gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen utan att skada det skyddande hudlagret.
Mindre smärtsamt och inga skador på huden, skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandling. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

2. Microneedling är mycket effektivt

I själva verket minst lika effektivt som laser, IPL, ThermaCool och andra ”maskinbaserade” behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden. 
Kliniska studier /mätningar av microneedling-behandlingar har visat på en ökning av kollagen- /elastin tätheten och absorptionen av aktiv-ämnen med ända upp till 1 000% efter endast en behandling. Microneedling-behandlingar är effektivare i att öka tjockleken av huden än IPL, CO2 laser och fraxel.

3. Microneedling är säkert
Behandlingen med Lithium+ Microneedlingpenna är snabb, säker och effektiv!
Våra professionella  microneedlingpenna – unik verktyg som är idealisk för icke-kirurgisk och icke-ablativ behandling (förlåtande och hudvänlig) av olika hudåkommor såsom åldrande hud/rynkor, ärrbildning (akne, kirurgiska), och hyperpigmentering m.m.
 

Hur många behandlingar behövs?

Beroende på vad du vill behandla behövs olika många behandlingar. Generellt rekommenderas en grundkur på 4-6 behandlingar. Det är dock individuellt hur många som just du behöver för att uppnå dina mål och önskemål. Det ska gå ca 4-6 veckor mellan behandlingarna.

Följande områden kan du välja mellan att behandlas:
Ansikte 45 min 
Ansikte & hals 50 min 
Ansikte, hals & dekolltage 90 min 
Händer 30 min